Gyulai Juli – Astanga

Gyulai Juli bemutatkozás

2010-ben kezdtem el jógázni, az egyetemi éveim alatt, Juliahol rengeteget kellett tanulnom, koncentrálnom, és ülnöm, sok fizikai és lelki problémával megfűszerezve. A jóga ászanák, a hatha órákon nagyon sokat segítettek, hogy az egyetemen való teljesítményem jobb legyen, a stresszes időszakokat átvészeljem. Az órákat követően kellemes emelkedett érzés kerített hatalmába, nyugalom, kiegyensúlyozottság szállt meg. 2014-ben, miután lediplomáztam, és sok időm felszabadult, úgy döntöttem, hogy mélyebbre ások a jóga rejtelmeiben, és beiratkoztam egy ashtanga jóga alaptanfolyamra. Teljesen magával ragadott az ashtanga jóga rendszere, végre sok mindent megértettem, és a helyére került a gyakorlással kapcsolatban. Azóta tradicionális ashtanga vinyasza jógát gyakorlok, és az egész életem megváltozott, a lehető legjobb értelemben. Testi fájdalmaim, fáradékonyságom, szétszórtságom elmúlt, fittnek, üdének és tettre késznek érzem magam. A jóga elkezdett az életem részévé válni, minden nap hajnalban kelek, hogy gyakoroljak, aminek hatására szokásaim is megváltoztak. Megtapasztaltam, hogy a jóga nem csak fizikai szinten van hatással az emberre, hanem lelki, szellemi szinteken is, egyre nyitottabbá, szeretetteljesebbé válik, rossz beidegződések, minták változnak át rövid időn belül.

JuliachantsNagy utat jártam be a röpke három év alatt, bejártam a világot, nagyszerű tanároktól tanultam, mint Sharath Jois, Govinda Kai, David Robson, Tarik Tami. Kétszer két hónapra megjártam az ashtanga vinyasa jóga szülőhazáját, Mysore-t (India) is, és rengeteg tapasztalatomat, tudásomat az elmúlt időszakban el is kezdtem átadni egyéni és kis csoportos órák keretein belül. Időközben elkezdtem szanszkrittül tanulni, és a mantrák világában elmerülni, tanulmányozom a jóga szent iratait, pl. Bhagavad Ghita, Patandzsali jóga szútrái. Ayurvédát, védikus kultúrát tanulok. Életmódom, világom teljesen a jógáról szól, napi 24 órában, heti 7 napban.

Véleményem szerint a jó tanár jó diák is egyben, tudását folyamatosan bővíti, nyitott marad a befogadásra, hogy aztán továbbadja, áramlásban tartsa azt. Szeretek tanulni, a jóga rejtelmeiben elmélyedni, másokkal azt megosztani, segíteni az én tapasztalataim által.