Jóga – Niki

 

Szentesi Nikoletta11406109_1081898955157958_5736229961664752762_o

2013/14- ben végeztem az Atmacenter Yoga alliance 200hr oktatói képzésén és rögtön el is kezdtem oktatni egy kis családias stúdióban, kis létszámú és egyéni hatha órákat. Eddig a saját gyakorlásom és tanulmányaim során főként a jóga gyakorlati részére fókuszáltam, miközben saját és a környezetem tapasztalatai alapján egyre inkább érdekelt a jóga mentális és terápiás alkalmazása, valamint a filozófia.  A felismerés után természetesen fel is bukkant a lehetőség és hozzáfogtam a Narada Akadémián a Jógapszichoterápia és életmód tanácsadó képzéshez (2015/16) , mely pontosan olyan irányú és mélységű volt, amire vágytam és elsajátítottam mindazt , amit szeretnék átadni az óráimon , illetve az egyéni tanácsadás során.

A folyamatos fejlődés híve vagyok és mivel egy elképesztően szerteágazó tudományról van szó jelenleg is a Narada Akadémian folytatom tanulmányaimat a 2016/18 Narada Akadémia Brahmana képzésén (Védikus Tudományok Bölcsésze).

 

A leggyakoribb kérdés , amit feltesznek nekem oktatóként: Milyen jógát tartok? A válaszom mindig: sima jógát. Számomra a jóga integrált rendszer, nem szeretek ragaszkodni kötött sorozatokhoz és erőltetett gyakorláshoz. Óráimat próbálom a gyakorlókhoz igazítani és nem csak a fizikai szinten értelmezni, hiszen ez egy lelki gyakorlat is (szádhana). Felépítése szerint; ráhangolódás, bemelegítés napüdvözletekkel, álló- ülő-fekvő ászanák, pránajáma és végül vezetett relaxáció. Ezen kívül jóga nidrát  (jógikus alvás) is vezetek, mely egy nagyon hatékony irányított mély meditáció, jótékony hatásai szerint erős stressz oldó és személyiségformáló erővel bír, ajánlom túlhajszolt, stresszes életmód és alvási zavarok esetén vagy , ha csak szeretnéd kicsit mélyebben megismerni az elméd J

 Csoportos órákon kívül egyéni tanácsadással foglakozom , mely szintén egy nagyon összetett , teljesen egyénre szabott folyamat, mely során a problémák feltárása után egy előre egyeztetett ütemterv mentén haladunk, lehet ez életmódbeli vagy lelki eredetű blokk.

Egyéni foglalkozásokra bejelentkezés itt: szentesinikoletta@gmail.com ,csoportos órákra a FB event-eknél tudsz.

 Jógaterápia – életmód
Jógikus életmód – ayurveda és jóga kapcsolata (tisztítógyakorlatok)
Panchakarma/ satkarma
Ayurvédikus & jógikus étkezés
Dósa & prakriti ( testtípus) teszt (váta, pitta, kapha)

Jógaterápia – lélek

Fizikai testre is hatással szeretnénk lenni, de a finom fizikai testünkre is, nemcsak fizikai gyakorlásról beszélünk, hanem lelki gyakorlatról is (szádhana)!

Ismerkedés a jóga 4 fő típusával ( Karma, Bhakti, Ghjána, Rádzsa )

Stresszkezelés, jóganidra

Tudat rétegei a védikus megközelítés szerint

Alkalom (1,5 óra) 1 600 FT
Bérlet (4 alkalom) 6 000 Ft
Egyéni tanácsadás 5 000 FT/ 60perc

Reklámok